Af Nick Mogensen, restauratør og kok

I Danmark diskuteres landbruget efterhånden, som var det en temadag i modebranchen om for eller imod pelskraver på en helt ny kollektion af vinterfrakker. Men modsat æstetiske diskussioner om pelskraver, er landbruget en eksistentiel del af Danmark.

Fra når børnene med lidt modvilje står op mandag og morgen og sidder med kruset hår og spiser havregryn til når vi sidder, som samlet familie d. 24 og spiser dejlig julemad. Landbruget er med hele vejen.

Som med mange andre ting i vores samfund er landbruget blevet offer for akademisering. Og her taler jeg ikke om videnskab – fordi de to ting er ikke det samme.

Der er ikke noget galt i et ønske om at forbedre eller forny landbruget, men der er noget galt, når man behandler landbruget, som var det et spørgsmål om præferencer og tilvalg.

Uden et stærkt landbrug i Danmark, er der ikke nogen nation.

At gøre sig absolut afhængig af import af fødevarer fra andre lande er en katastrofe for vores suverænitet. Alle mulige krissituationer kan opstå som følge af den situation.

Og det nytter ikke, at et bestemt segment, der knap har slugt en bid med sydamerikansk avocado er dem, som kaprer diskussionen om, hvordan landbruget proaktivt og fornuftigt kan forbedres.

Der vil nok være nogen, der er være ærgerlige over, at vi ikke alle sammen sadler over på genmodificerede sojabønner fra Østen, men for en stor del af Danmarks børn og voksne, er det klogest, at vi bevarer og udbygger landbruget herhjemme herhjemme.

Landbrugets Venner er en organisation, der ikke næsegrus hylder dansk landbrug, men som ser landbruget, som en af de absolut vigtigste primære erhverv i Danmark.

Uden landbrug – ingen suverænitet.

Nick Mogensen driver sammen med sin bror det kombinerede vin- og spisested MOVINO i Holstebro og er medlem af Landbrugets Venner